Pályázat

Gépbeszerzés a Karl és Társa Kft.-nél.

Cégünk sikeresen pályázott,  2015-ben mely keretében sikerült megvásárolnunk egy Kimla fiber laser gépet, egy Amada Togu szerszámköszörű gépet és egy Jungheinrich targoncát. A projekt cégünk Kulcsi telephelyén valósult meg. A támogatás mértéke 50%, a projekt fizikai befejezése 2016.07.30.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00137

ginop_1_2_1_15_2015_00137_c_fekvo_nyomdai-1(1)-page-001

Cégünk sikeresen pályázott 2018-ban egy Amada élhajlító gépre.A projekt cégünk Kulcsi telephelyén valósult meg. A támogatás mértéke 50%, a projekt fizikai befejezése 2019.06.27.

Projekt azonosító száma.: GINOP-2.1.8-17-2018-02454

Amada

A Kulcsi telephelyünkre sikeresen pályáztunk egy Amada 3méteres korszerű élhajlító gépre, és egy Jungheinrich targoncára.

 

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01403

Kulcs Ginop 123

 

Cégünk sikeresen pályázott Kulcsi telephelyére, a GINOP-4.1.4-19-2020-01552 azonosítószámú energiahatékonyság növelését célzó pályázaton.

• a támogatás mértéke (%-ban): 54,999999%
• a projekt tartalmának bemutatása:

A pályázattal érintett ipari épület fejlesztésének célja az épület energetikai szempont szerinti korszerűsítése, az épület energetikai besorolásának növelése, ezzel együtt az épületszerkezetek energetikai korszerűsítése.

Homlokzat felújítás, homlokzat hőszigetelés: A meglévő külső falszerkezet energetikailag nem megfelelő, korszerűtlen. A meglévő beton falszerkezet utólagos homlokzati hőszigeteléssel kerül felújításra. A meglévő külső felület erősen megkopott, felújítása az energetikai célok megvalósítása nélkül is halaszthatatlan.

Részleges nyílászáró csere: A meglévő nyílászáró szerkezetek elöregedett, esztétikailag és energetikailag korszerűtlenek, a felületük erősen tönkrement, vetemedettek. Az üzemcsarnok fémszerkezetű ablakai energetikailag teljesen elavultnak számítanak, cseréjük elengedhetetlen. Az ipari kapuk meglévő megmaradó nyílászáró szerkezetek.

Tetőhéjazat csere, tetősíkban megvalósuló ferde síkú hőszigetelés: A meglévő acél könnyűszerkezetű fedélszerkezet és a rajta lévő trapézlemez fedés energetikailag nem megfelelő. Az alacsony hajlású, könnyűszerkezetes tetőszerkezet hőszigetelése a trapézlemez cseréjével történik. Kétoldali acél fegyverzetű PIR hab hőszigetelő maggal rendelkező tetőpanel kerül beépítésre.

Napelem rendszer telepítése: Az épület tájolási adottságai lehetővé teszik a tetőn egy napelem rendszer kiépítésére, ami az üzemben keletkező elektromos energiafelhasználást csökkenti.

Épületgépészeti korszerűsítés: Az energetikai korszerűsítés keretében az épület fűtési rendszere korszerűsítésre kerül. A jelenlegi rendszer elavult és gazdaságtalan.

Fejlesztendő épület kiinduló állapota: Az épület egy földszintes kialakítású csarnoképület, amit egy irodai funkcióval kialakított fejrész és egy ipari termelő funkcióval kialakított csarnokrész alkot.

Épületszerkezetek: A meglévő külső fal 30 cm vastag beton fal kétoldali vakolt kialakítással. Az irodai területen faszerkezetű ablakok találhatók, faszerkezetű bejárati ajtóval. A csarnokrészen lévő 1 réteg üvegezéssel ellátott acél szerkezetű nyílászárók találhatók. A padlástér, illetve a ferdesíkú tető felé történő hőszigetelés nincs megoldva, jelenleg egy 3 cm vastag polisztirol tábla van a fogópárok síkjába betéve, ami nem oldja meg az előírt hőszigetelést. A lábazatszigetelés és az épület körüli járda nincs megoldva. A csarnoképület héjazata 1 réteg trapézlemez borítás. Az épületre napelem rendszer jelenleg nincs telepítve. Az épület fűtését jelenleg 2 db gázkazán biztosítja. A meglévő tetőszerkezet egy könnyűszerkezetes acél alacsony hajlású nyeregtető. A héjazat zártszelvény szelemenekre elhelyezett horganyzott trapézlemez. A csarnok energetikailag nem megfelelő, az acél fogópárok síkjában van elhelyezve 3 cm vastag polisztirol hőszigetelés, ami csak rá van fektetve, illesztések összedolgozása és páratechnikai védelem nélkül.

Az épület fejlesztést követő állapota: A fejlesztés során az épület funkcionálisan nem változik. A homlokzati fal 15 cm vastag utólag a külső síkra épített hőszigeteléssel kerül felújításra. A nyílászárók az ipari kapuk kivételével cserélve lesznek korszerű, fokozott légzárású műanyag nyílászáró szerkezetekre. Az alacsony hajlású könnyűszerkezetes acél tetőszerkezet megtartása mellett a héjazat egy kétoldali acél fegyverzetű PIR hab hőszigetelő maggal rendelkező tetőpanellel kerül kiépítésre. A tervezett fejlesztés során az épület tetősík felé épített napelem rendszer kerül kialakításra. Egy kondenzációs gázkazán és egy levegő-víz hőszivattyú.
• a projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.07.30.
• projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-01552

 

ginop_4_1_4_19_2020_01552_d_fekvo_nyomdai

Kövessen minket!